Hoog in de rankings anno 2023 volgens Google zelf

Samen

Op zoek naar samenwerking en een geweldig product?

Er zijn veel manieren om je website hoog in de zoekresultaten van Google te krijgen anno 2023. We vroegen het Google zelf.
Hier zijn tips van Google zelf:
  • Kies de juiste zoekwoorden. Zoekwoorden zijn de woorden of zinnen die mensen gebruiken om je website te vinden in een zoekmachine. Als je de juiste zoekwoorden kiest, kun je ervoor zorgen dat je website verschijnt in de zoekresultaten wanneer mensen zoeken naar de dingen die je aanbiedt.
  • Schrijf goede content. De content op je website moet van hoge kwaliteit zijn en relevant zijn voor de zoekwoorden die je hebt gekozen. Dit betekent dat de content goed geschreven moet zijn, informatief moet zijn en de vragen van je bezoekers moet beantwoorden.
  • Optimaliseer je website voor mobiele apparaten. Steeds meer mensen gebruiken hun telefoons of tablets om op het internet te surfen. Zorg ervoor dat je website goed werkt op mobiele apparaten, zodat je bezoekers deze ook vanaf hun telefoon of tablet kunnen bekijken.
  • Bouw links naar je website. Links naar je website zijn een belangrijk signaal voor Google dat je website belangrijk en relevant is. Je kunt links naar je website krijgen door deel te nemen aan online fora, artikelen te schrijven op andere websites en andere websites te vragen om naar je website te linken.

SEO is een continu proces. Je moet je website regelmatig bijwerken met nieuwe content en je zoekwoorden en linkbuilding strategieën aanpassen om ervoor te zorgen dat je website hoog in de zoekresultaten blijft staan.

Hier zijn nog enkele aanvullende tips voor SEO:

  • Gebruik een goede websitestructuur. De structuur van je website moet logisch en eenvoudig zijn voor bezoekers om te begrijpen. Zorg ervoor dat je belangrijkste pagina’s gemakkelijk te vinden zijn en dat er duidelijke interne links zijn tussen je pagina’s.
  • Gebruik sterke metatags. Metatags zijn de tekst die je ziet in de zoekresultaten naast de titel van je pagina. Ze zijn belangrijk voor het verbeteren van de klikfrequentie (CTR) van je pagina’s. Zorg ervoor dat je metatags relevant zijn voor je inhoud en dat ze de zoekwoorden bevatten die je wilt targeten.
  • Gebruik goede afbeeldingen. Afbeeldingen kunnen je website visueel aantrekkelijker maken en ze kunnen je ook helpen om hoger in de zoekresultaten te komen. Zorg ervoor dat je afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn en dat ze relevante alt-tags hebben.
  • Gebruik sociale media. Sociale media kan een geweldige manier zijn om verkeer naar je website te leiden en je SEO te verbeteren. Zorg ervoor dat je je website promoot op sociale media en dat je regelmatig content deelt.

Door deze tips te volgen, kun je je website hoger in de zoekresultaten van Google krijgen en meer bezoekers naar je website trekken.