Bereid je voor op Google’s Mobile-First Indexing

Samen

Op zoek naar samenwerking en een geweldig product?

Vanaf 5 juli 2024 zal Google een belangrijke wijziging doorvoeren in hoe het websites indexeert en rangschikt.

Als jouw website niet toegankelijk is op mobiele apparaten, zal deze niet langer zichtbaar zijn in de zoekresultaten van Google. Deze verandering is het hoogtepunt van Google’s mobile-first indexing-initiatief, dat in 2016 werd gelanceerd. Bij Brink Multimedia helpen wij je graag om deze uitdaging aan te gaan en je website optimaal te laten functioneren op alle apparaten.

Wat is Mobile-First Indexing?

Mobile-first indexing betekent dat Google de mobiele versie van je website gebruikt voor indexering en ranking, in plaats van de desktopversie. Dit initiatief speelt in op de groeiende populariteit van mobiel internetgebruik. Tegenwoordig bezoeken de meeste mensen websites via hun mobiele apparaten. Google wil ervoor zorgen dat de zoekresultaten relevant en bruikbaar zijn voor deze gebruikers.

Volgens John Mueller van Google worden de meeste websites al gecrawld door de Googlebot Smartphone. Vanaf 5 juli 2024 zal Google echter uitsluitend deze mobiele bot gebruiken voor alle websites. Dit betekent dat als je website niet goed werkt op een mobiel apparaat, deze niet meer geïndexeerd zal worden. Bij Brink Multimedia zorgen wij ervoor dat jouw website klaar is voor deze verandering, zodat je online zichtbaarheid behouden blijft.

Waarom is Mobiele Toegankelijkheid Belangrijk?

Mobiele toegankelijkheid is cruciaal voor een optimale gebruikerservaring. Websites die niet goed functioneren op mobiele apparaten kunnen frustratie veroorzaken, wat leidt tot een hogere bounce rate en minder betrokkenheid. Met de verschuiving naar mobile-first indexing zal een website die niet mobiel toegankelijk is, niet meer opgenomen worden in de zoekresultaten van Google. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op je zichtbaarheid en verkeer.

Bij Brink Multimedia zorgen wij ervoor dat jouw website uitstekend presteert op mobiele apparaten, zodat je geen potentiële klanten misloopt. Onze expertise in webdesign en mobiele optimalisatie garandeert dat jouw website gebruiksvriendelijk is en goed scoort in de zoekresultaten.

De Impact van Mobiel Internetgebruik

Vanaf juni 2024 komt 61,35% van al het websiteverkeer van mobiele apparaten. Dit benadrukt hoe belangrijk het is dat jouw website mobielvriendelijk is. Volgens DataReportal gebruikt 96,3% van de internetgebruikers wereldwijd een mobiele telefoon om online te gaan. Mobiele telefoons zijn nu goed voor een groot deel van het internetgebruik.

Wat Betekent Dit Voor Website-Eigenaren?

De meeste website-eigenaren hebben hun sites al geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Voor degenen die nog steeds een verouderde of niet-mobielvriendelijke site hebben, is het cruciaal om deze zo snel mogelijk aan te passen. Brink Multimedia staat klaar om je hierbij te helpen.

Hoe Zorg Je Dat Je Site Mobiel Toegankelijk Is?

  • Responsive Design Implementeren: Zorg ervoor dat je website een responsive design heeft, zodat de lay-out zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van het apparaat.
  • Testen met Google Search Console: Gebruik de URL Inspection tool in Google Search Console om te controleren of je site goed wordt gerenderd op mobiele apparaten.
  • Optimaliseren van Laadsnelheid: Zorg ervoor dat je site snel laadt door afbeeldingen te optimaliseren, caching te gebruiken en onnodige scripts te minimaliseren.
  • Navigatie Verbeteren: Zorg ervoor dat de navigatie van je site eenvoudig en intuïtief is op mobiele apparaten, met grote knoppen, duidelijke menu’s en een logische structuur.

Waarom Brink Multimedia?

Bij Brink Multimedia hebben we de expertise en ervaring om jouw website volledig mobielvriendelijk te maken. Wij zorgen ervoor dat je site niet alleen voldoet aan de eisen van Google, maar ook een geweldige gebruikerservaring biedt op alle apparaten. Bestel vandaag nog je nieuwe website bij Brink Multimedia en verzeker je van een prominente plaats in de zoekresultaten van Google!

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jouw website naar een hoger niveau kunnen tillen!