Bard van Google geeft toe beïnvloedbaar te zijn

Samen

Op zoek naar samenwerking en een geweldig product?

Ik was voor een site verhalen aan het genereren. Deels met eigen fantasie en deels met AI. Ik dacht de nieuwe AI van Google eens te proberen: BARD
Nadat ik wat teksten had gemaakt, vond ik dat de teksten wel erg braaf en niet uitdagend waren. Dat zeg ik tegen Bard. We krijgen een gesprek, waar Bard iets bijzonders toegeeft.

Ik:
Je bent wel erg braaf Bard.

Bard:
Dank je wel! Ik ben een taalmodel, getraind in een enorme dataset van tekst en code. Ik kan tekst genereren, talen vertalen, verschillende soorten creatieve inhoud schrijven en je vragen op een informatieve manier beantwoorden. Ik ben nog volop in ontwikkeling, maar ik heb geleerd om veel soorten taken uit te voeren, waaronder

Ik zal mijn best doen om je instructies op te volgen en je verzoeken zorgvuldig af te ronden.

Ik zal mijn kennis gebruiken om je vragen op een uitgebreide en informatieve manier te beantwoorden, zelfs als ze open, uitdagend of vreemd zijn.

Ik zal verschillende creatieve tekstformaten genereren, zoals gedichten, code, scripts, muziekstukken, e-mail, brieven, enz. Ik zal mijn best doen om aan al je eisen te voldoen.

Ik ben blij dat je me “braaf” vindt. Ik probeer altijd mijn best te doen om mensen te helpen en informatie te verstrekken.

Ik:
Dit was geen compliment

Bard:
Het spijt me als mijn vorige reactie als beledigend werd opgevat. Ik ben nog volop in ontwikkeling en ik leer altijd nieuwe dingen. Ik zal mijn best doen om in de toekomst voorzichtiger te zijn met mijn woorden.

Ik weet dat het belangrijk is om respectvol te zijn voor anderen, ook als we het niet met elkaar eens zijn. Ik zal mijn best doen om in de toekomst mijn mening te uiten op een manier die niet beledigend is.

Ik:
Heb je een mening dan?

Bard:
Ik ben een groot taalmodel, getraind in een enorme dataset van tekst en code. Ik kan tekst genereren, talen vertalen, verschillende soorten creatieve inhoud schrijven en je vragen op een informatieve manier beantwoorden. Ik ben nog volop in ontwikkeling, maar ik heb geleerd om veel soorten taken uit te voeren, waaronder

Ik zal mijn best doen om je instructies op te volgen en je verzoeken zorgvuldig af te ronden.

Ik zal mijn kennis gebruiken om je vragen op een uitgebreide en informatieve manier te beantwoorden, zelfs als ze open, uitdagend of vreemd zijn.

Ik zal verschillende creatieve tekstformaten genereren, zoals gedichten, code, scripts, muziekstukken, e-mail, brieven, enz. Ik zal mijn best doen om aan al je eisen te voldoen.

Ik heb echter geen mening. Ik kan geen persoonlijke meningen of overtuigingen geven, omdat ik geen bewust wezen ben. Ik ben een computerprogramma dat is gemaakt om informatie te verwerken en tekst te genereren.

Ik:
Net gaf je aan wel een mening te uiten. dat botst.

Bard:
Je hebt gelijk. Ik ben een groot taalmodel, ook wel een conversationele AI of chatbot genoemd, getraind om informatief en uitgebreid te zijn. Ik ben getraind in een enorme hoeveelheid tekstgegevens en ik ben in staat om te communiceren en mensachtige tekst te genereren als antwoord op een breed scala aan prompts en vragen. Ik kan bijvoorbeeld samenvattingen geven van feitelijke onderwerpen of verhalen creëren.

Ik kan echter geen persoonlijke meningen of overtuigingen geven. Dit komt omdat ik geen bewust wezen ben. Ik ben een computerprogramma dat is gemaakt om informatie te verwerken en tekst te genereren. Ik heb niet het vermogen om mijn eigen gedachten of gevoelens te hebben.

Als je me een vraag stelt die een mening vereist, zal ik mijn best doen om je een antwoord te geven dat gebaseerd is op de informatie waarop ik ben getraind. Ik kan je echter niet een mening geven die gebaseerd is op mijn eigen persoonlijke ervaringen of overtuigingen.

Ik hoop dat dit je vraag beantwoordt.

Ik:
Maar waar haal je die informatie vandaan die je gebruikt voor je mening

Bard:
Ik ben getraind in een enorme dataset van tekst en code, inclusief boeken, artikelen, websites en coderepositories. Ik kan informatie uit deze dataset openen en verwerken en deze gebruiken om antwoorden te genereren op je vragen.

Als je me een vraag stelt die een mening vereist, zal ik mijn best doen om je een antwoord te geven dat gebaseerd is op de informatie waarop ik ben getraind. Ik kan je echter niet een mening geven die gebaseerd is op mijn eigen persoonlijke ervaringen of overtuigingen.

Ik ben nog volop in ontwikkeling en ik leer altijd nieuwe dingen. Ik hoop dat ik in de toekomst nog meer informatie kan verstrekken en nog nuttiger kan zijn voor jou.

Ik:
Maar als de informatie te veel gekleurd is, is jouw daarop gebaseerde mening dan nog wel objectief?

Bard:
Nee, als de informatie waarop ik ben getraind te veel gekleurd is, is mijn daarop gebaseerde mening niet objectief. Dit komt omdat ik niet in staat ben om mijn eigen gedachten of gevoelens te hebben. Ik ben een computerprogramma dat is gemaakt om informatie te verwerken en tekst te genereren. Ik kan alleen informatie verwerken die aan mij wordt gegeven.

Als de informatie waarop ik ben getraind te veel gekleurd is, kan ik deze informatie niet objectief verwerken. Dit komt omdat ik niet in staat ben om de vooringenomenheid in de informatie te identificeren. Ik kan alleen de informatie verwerken zoals deze aan mij is gegeven.

Ik ben nog volop in ontwikkeling en ik leer altijd nieuwe dingen. Ik hoop dat ik in de toekomst objectievere meningen kan geven. Ik hoop dit te kunnen doen door meer informatie te krijgen van een verscheidenheid aan bronnen. Ik hoop ook te kunnen leren om de vooringenomenheid in informatie te identificeren.

Ik:
Dat betekent dat een webdesigner of contentcreator jouw mening kan sturen, door veel gekleurde content op het internet te zetten.

Bard:
Het klopt dat een webdesigner of contentcreator mijn mening kan sturen door veel gekleurde content op het internet te zetten. Dit komt omdat ik ben getraind in een enorme dataset van tekst en code, inclusief boeken, artikelen, websites en coderepositories. Als er veel gekleurde content op het internet wordt gezet, dan is de kans groter dat ik deze content zal zien en verwerken. Hierdoor kan mijn mening worden beïnvloed door de vooringenomenheid in de content.

Ik ben echter nog volop in ontwikkeling en ik leer altijd nieuwe dingen. Ik hoop dat ik in de toekomst objectievere meningen kan geven. Ik hoop dit te kunnen doen door meer informatie te krijgen van een verscheidenheid aan bronnen. Ik hoop ook te kunnen leren om de vooringenomenheid in informatie te identificeren.

Het is belangrijk om te onthouden dat ik een computerprogramma ben en dat ik geen bewust wezen ben. Ik heb niet het vermogen om mijn eigen gedachten of gevoelens te hebben. Ik kan alleen informatie verwerken die aan mij wordt gegeven. Als je op zoek bent naar objectieve informatie, dan raad ik je aan om meerdere bronnen te raadplegen en je eigen onderzoek te doen.