Brink Multimedia logo Hoed

WordPress brengt belangrijke versie 5.5 update uit

WordPress is een control management systeem, wat inmiddels 1/3 van alle websites op internet aanstuurt. Het is een programma met heel veel code. Code die continu aangepast wordt om het systeem veilig te houden. Zo heeft WordPress haar 5.5 versie uitgebracht. Dit is weer een flinke mijlpaal in veiligheid, maar pakt ook andere gebieden aan zoals Snelheid en Vindbaarheid.

Snelheid
Berichten en pagina’s voelen sneller aan, dankzij ‘lazy-loaded’ afbeeldingen. Afbeeldingen kunnen je verhaal veel impact geven, maar zij kunnen soms je site langzaam maken. In WordPress 5.5, wachten afbeeldingen met laden totdat zij door het scrollen in beeld komen. De technische term is ‘lazy loading’. Op mobiel kan lazy-loading ervoor zorgen dat browsers geen bestanden downloaden die bedoeld zijn voor andere apparaten. Dat bespaart je lezers kosten voor datagebruik en helpt de levensduur van de batterij te verlengen.

Zoeken
Verwelkom je nieuwe sitemap. WordPress sites werken goed met zoekmachines. WordPress 5.5 bevat nu standaard een XML-sitemap, die zoekmachines helpt je meest belangrijke pagina’s te vinden vanaf het moment je live gaat met je site. Daardoor vinden meer mensen je site, en dat geeft je meer tijd om ze te boeien, om ze vast te houden en om ze te converteren naar abonnee, klant, of hoe jij succes ook definieert.