Brink Multimedia logo Hoed

“Werk genoeg in de ICT Sector”

Voor het eerst meer Vacatures dan werkzoekenden. Is dat goed voor ICT sector, is dat goed voor de niet gediplomeerde medewerker?

Normaal leggen we genoeg uit wat betreft ICT, hoe je je SEO inzet, wat voor technieken je gebruikt binnen een website. Vandaag kiezen we er voor om wat opinie te geven. Dat doen we wel vaker via de socials die we hebben, maar nu een keer ook echt via de website.

Vandaag reden we bij een klant weg en hadden de radio aan. Daarop kwam het nieuws voorbij waar verteld werd dat er voor het eerst “Meer vacatures zijn, dan dat er werklozen zijn“. Dat is feitelijk erg fijn, wat betreft de cijfers, maar dat betekent niet dat de werkloosheid nu over zou zijn. Je moet immers geschikt zijn.

Met name in de ICT sector zouden leerlingen al van opleidingen gekaapt worden. Studenten maken niet eens hun studie af. Ze gaan aan de slag bij een bedrijf, waar ze gouden bergen worden beloofd. De vraag is of dit goed is. Wij vinden van niet.

Heeft u namelijk wel eens een berg beklommen te voet, of met een fiets of zelfs met een auto? Een berg, zie het als grafiek, stijgt en stijgt. En ja de ICT zit in de lift (nog een manier om boven te komen). Het kan niet op, in de gehele ICT sector gaat het goed. Automatiseren, websites, intranet etc alles moet nu geregeld worden. Maar heeft u er wel eens bij nagedacht, dat als je eenmaal op die berg bent, dat je dan ook een keer naar beneden moet.

De berg, de grafiek, krijgt dus een keer een daling. Als student sta je dan niet sterk, want je hebt geen diploma. Als men gaat saneren is de niet gediplomeerde medewerker de pineut.

Tip van ons, maak je opleiding af, geniet van je studententijd en solliciteer dan met de opgedane kennis en je DIPLOMA op een stabielere baan.