Brink Multimedia logo Hoed

Website laten maken door wie?

Brink Design ziet regelmatig haar naam verschijnen in verschillende Sociale Media berichten. Iemand heeft dan een vraag gesteld. “Weet iemand een goedkope Webdesigner, die voor ons de website met spoed kan maken, graag reactie via DM”. Brink Design wordt vaak getagd en daar zijn we best trots op. Ervaringen van anderen zijn natuurlijk de beste reclame voor ons.

We kijken dan ook vaak wie er nog meer reageren. Welke bedrijven, welke personen worden er aangedragen etc. Inmiddels zijn we er achter dat er 3 categorieën worden aangeraden.

  1. De student, vriend, hobbyist kennis.
  2. De semi bedrijf ik doe dit er naast template boer
  3. Een echt Webdesign bureau.

Drie categorieën waar overal iets voor te zeggen valt. We zullen voor alle 3 de voor- en na-delen op een rijtje zetten.

De Student, vriend, hobbyist kennis
Voordeel
Meestal ken je de persoon. Er zit een sociale lijn bij, dus het contact gaat sneller informeler en je krijgt snel het gevoel dat de persoon weet wat je wil, immers hij kent jou toch.
De prijs is een stuk lager. De persoon gaat echt niet hoge prijzen vragen, want daarbij zet je de sociale band op het spel.

Nadeel
Jij als directe kennis kan wel even wachten als er een ander project tussendoor komt. De prijs is geen reden, die was namelijk laag.
Daarbij die kennis heeft niet alle kennis. Website bouwen doet hij of zij er maar bij en loopt tegen grenzen aan.

 

De semi bedrijf ik doe dit er naast template boer
Voordeel
De prijs is nog steeds schappelijk, weliswaar hoger dan de hobbyist, maar de prijs is nog steeds aan de lage kant. Het kan ook niet anders want het aantal uren wat de leverancier maakt is erg laag. Hij koopt immers een template in.
Je krijgt een degelijke website qua lay-out.

Nadeel
De leverancier heeft de template ingekocht maar heeft geen idee hoe deze template opgebouwd is. Als er dan iets is, dan kan de leverancier dat niet aanpassen. Immers die weet niet hoe de template is opgebouwd. Wat de daadwerkelijke designer qua code heeft bedoeld.

 

Een echt Webdesign bureau
Voordeel
De designer heeft de site van 0 opgebouwd. Deze weet dus precies hoe uw website in elkaar steekt en heeft alle kennis om deze aan te passen of aan te vullen.
De designer is in dienst van u, u betaald hiervoor. U bent daarom prioriteit en wordt niet naar achteren geschoven als er wat andere projecten komen.
U maakt samen met de designer de site, het is een site toegespitst op uw wensen.

Nadeel
De prijs is over het algemeen hoger dan bij de vorige opties. De prijs valt wel degelijk te verklaren en uit te leggen echter het blijft nog altijd een flinke hap uit uw budget. Vergeet niet dat een website maken vaak echt handwerk is. Alles wordt gecodeerd en getekend met de hand.

 

U bent natuurlijk vrij te kiezen wat het beste bij u past. Echter we regelmatig vaak van klanten dat men van de eerste 2 opties terugkomt. En dan blijkt vaak dat goedkoop toch duurkoop is.