Brink Multimedia logo Hoed

Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding voor je website is erg waardevol, je website wordt letterlijk meer waard. Maar wat is linkbuilding nu precies?

Linkbuilding is een SEO-techniek waarbij er externe links naar een website worden verkregen. Deze links functioneren als “stemmen” die de waarde en de relevantie van een website bepalen voor zoekmachines. Hoe meer kwalitatief hoogstaande links een website heeft, hoe hoger deze in zoekresultaten zal verschijnen. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer verkeer en een grotere online zichtbaarheid voor een bedrijf of organisatie.

Hoe krijg je dan meer externe links?

Er zijn verschillende manieren om meer externe links naar een website te verkrijgen:
  • Content marketing: Creëer waardevolle en informatieve content die andere websites zullen willen delen en linken.
  • Gastbloggen: Schrijf gastblogs voor andere websites en plaats een link naar je eigen website in je bio of in de tekst.
  • Social media: Gebruik social media om je content te delen en een groter publiek te bereiken.
  • Business partnerships: Werk samen met andere bedrijven of organisaties en plaats links naar elkaars websites.
  • Directe aanvraag: Vraag rechtstreeks aan websites om een link te plaatsen naar jouw website.
  • Forum of community: Deel je kennis en ervaring in een forum of community en plaats een link naar je website in je profiel of bijdragen.

Het is belangrijk om te onthouden dat linkbuilding een continu proces is en dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. Zoekmachines zullen waardevolle en relevante links hoger waarderen dan irrelevante of onwaardevolle links.