Brink Multimedia logo Hoed

Waar moet een e-commerce website anno 2023 aan voldoen?

Online winkels worden steeds belangrijker, tijd om zelf te beginnen. Maar waar moet een dergelijke website aan voldoen?

Een e-commerce website moet aan een aantal belangrijke eisen voldoen om succesvol te zijn en om te voldoen aan de wettelijke vereisten. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

  1. Gebruiksvriendelijkheid: De website moet gemakkelijk te navigeren zijn en het moet duidelijk zijn wat de doelen zijn van elke pagina.
  2. Betalingen: De website moet veilige betalingsmogelijkheden bieden, zoals creditcardbetalingen en betalingen via PayPal.
  3. Beveiliging: De website moet beschermd zijn tegen hackers en moet voldoen aan de wettelijke vereisten voor gegevensbescherming, zoals het EU-reglement voor gegevensbescherming (AVG).
  4. Productpresentatie: De website moet duidelijk en aantrekkelijk de producten presenteren, met heldere afbeeldingen en productbeschrijvingen.
  5. Levering en retouren: De website moet duidelijk maken hoe producten worden geleverd en hoe klanten retouren kunnen indienen als dit nodig is.
  6. Klantenservice: De website moet een duidelijk contactformulier hebben en moet klanten de mogelijkheid bieden om vragen te stellen en problemen op te lossen.
  7. Mobielvriendelijkheid: Steeds meer mensen doen hun online aankopen via hun mobiele telefoon, dus het is belangrijk dat de website goed functioneert op mobiele apparaten.