Brink Multimedia logo Hoed

Spam we hebben er allemaal mee te maken

We krijgen er allemaal mee te maken. Vervuiling van je mailbox door spam en wie is Eric Jones?

Spam is ongewenste of ongevraagde e-mails die vaak worden verzonden in grote hoeveelheden. Spam e-mails kunnen commerciële aanbiedingen, phishingpogingen, malware of andere schadelijke inhoud bevatten. Spam e-mails worden vaak verzonden door onbekende afzenders, zoals spammers of cybercriminelen, met het doel om geld te verdienen of persoonlijke informatie te stelen. Spam kan ook worden verzonden via instant messaging, sms of andere digitale communicatiekanalen.

wat is dan ongewenste mail?

Ongewenste mail is een mail die niet is aangevraagd of gewenst door de ontvanger. Dit kan om verschillende redenen zijn, zoals commerciële aanbiedingen, phishingpogingen, malware of andere schadelijke inhoud, of gewoon een e-mail van iemand die je niet kent of wilt ontvangen.

Soms, e-mails die werden aangevraagd maar later niet meer gewenst zijn, kunnen ook als ongewenst worden beschouwd, zoals nieuwsbrieven die u zich eerder hebt aangemeld maar die nu niet meer gelezen worden. Dit type van e-mails wordt vaak beschouwd als een soort van “gray area” en vaak beschikken e-mailclients over opties om deze e-mails te markeren als “niet belangrijk” of “niet interessant” zodat ze apart van de reguliere e-mails worden bekeken.

wat doe je tegen spam van Eric Jones?

Het is mogelijk dat Eric Jones de afzender is van spam e-mails die u ontvangt. Spammers gebruiken vaak valse of willekeurige namen als afzender in hun e-mails om hun identiteit te verbergen. Als u spam ontvangt van een afzender genaamd Eric Jones, kunt u de bovengenoemde stappen volgen om deze e-mails te blokkeren of te markeren als spam, en om te voorkomen dat u nog meer spam ontvangt. Het is ook aan te raden om de inhoud van deze e-mails niet te openen of te beantwoorden, omdat dit kan aangeven aan de spammer dat uw e-mailadres actief is en dat u de e-mails opent, wat kan leiden tot meer spam.

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om spam van Eric Jones te verminderen:
  • Markeer e-mails van Eric Jones als spam in uw e-mailclient. Dit helpt uw e-mailprovider bij het identificeren van e-mails die als spam worden beschouwd en deze automatisch te filteren.
  • Blokkeer het e-mailadres van Eric Jones. Dit voorkomt dat u e-mails van hem ontvangt.
  • Meld het e-mailadres van Eric Jones bij de afzender. Dit helpt om te voorkomen dat andere mensen ook spam van hem ontvangen.
  • Gebruik een spamfilter. De meeste e-mailclients hebben een ingebouwde spamfilter die automatisch spam e-mails detecteert en verwijdert.
  • Overweeg om een andere e-mailadres te gebruiken. Als alle bovenstaande stappen niet werken, kunt u overwegen om een nieuw e-mailadres te gebruiken waarop u geen spam ontvangt.