Brink Multimedia logo Hoed

Mobiel vs. desktopgebruik in 2023

We weten allemaal dat mobiele apparaten steeds populairder worden en dat het gebruik van desktops afneemt. Maar wat zijn de precieze cijfers en trends? In deze blogpost gaan we dieper in op het gebruik van mobiele apparaten versus desktops.

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van mobiele apparaten blijft groeien. In 2020 werd meer dan de helft van het internetverkeer gegenereerd door mobiele apparaten. Dit is een stijging van 50% ten opzichte van 2017.

Desktopgebruik blijft echter ook nog steeds belangrijk. In sommige sectoren, zoals de financiële sector, wordt zelfs meer dan 80% van het verkeer gegenereerd door desktops.

Waarom mobiel belangrijk is voor SEO

Mobielvriendelijke websites worden steeds belangrijker voor SEO. Google heeft aangekondigd dat mobielvriendelijkheid een belangrijke factor is bij het bepalen van de zoekresultaten. Dit betekent dat websites die niet mobielvriendelijk zijn, lager zullen scoren in de zoekresultaten.

Bovendien hebben mobiele gebruikers andere behoeften dan desktopgebruikers. Ze willen snel toegang tot informatie en een goede gebruikerservaring. Dit betekent dat het belangrijk is om uw website te optimaliseren voor mobiele apparaten om uw SEO-prestaties te verbeteren.

Hoe u uw website kunt optimaliseren voor mobiel

Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om uw website te optimaliseren voor mobiele apparaten. Hier zijn enkele tips:

  1. Zorg voor een responsief ontwerp: een responsief ontwerp past zich automatisch aan aan het apparaat van de gebruiker. Hierdoor blijft de gebruikerservaring consistent, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt.
  2. Verminder de laadtijd van uw website: mobiele gebruikers hebben minder geduld dan desktopgebruikers. Zorg ervoor dat uw website snel laadt om gebruikers tevreden te houden.
  3. Maak uw inhoud gemakkelijk toegankelijk: mobiele gebruikers willen snel toegang tot de informatie die ze nodig hebben. Zorg ervoor dat uw inhoud gemakkelijk toegankelijk is op mobiele apparaten.
  4. Gebruik grote lettertypen en afbeeldingen: mobiele apparaten hebben kleinere schermen dan desktops. Zorg ervoor dat uw lettertypen en afbeeldingen groot genoeg zijn om gemakkelijk te kunnen lezen op een mobiel apparaat.

Conclusie

Mobiel gebruik blijft groeien en is belangrijker dan ooit voor SEO. Door uw website te optimaliseren voor mobiele apparaten, kunt u uw SEO-prestaties verbeteren en meer verkeer genereren. Zorg ervoor dat uw website een responsief ontwerp heeft, snel laadt, gemakkelijk toegankelijk is en gebruik maakt van grote lettertypen en afbeeldingen.