Ik wil hoog in Google staan! (Deel 3)

SEO is belangrijk voor je website. Immers Google en andere zoekmachines kijken naar jouw SEO en bepalen zo je stand in je zoekresultaten. Maar eerst moet je de volgende stappen doorlopen voordat je echt met SEO kunt beginnen.

Indexering
Je hebt natuurlijk niks aan SEO als je site niet wordt gezien. Zoekmachines moeten je site zien en je site kunnen “doorbladeren”, dit noemen ze indexering. Dit kun je het beste controleren door bij de zoekmachine jouw site in te tikken: www.jouwdomeinnaam.nl .
Verschijnen dan resultaten met jouw website, dan weet je dat je website gezien wordt. Zie je geen resultaten, dan moet je er voor zorgen dat je site gevonden wordt. Vaak is dit een instelling die de webontwikkelaar vergeten is om te zetten. Dit doen webontwikkelaars, omdat ze in test omgevingen juist niet willen dat zoekmachines de site vinden. Als de site dan live wordt gezet vergeet men regelmatig deze instelling om te zetten.

Meten is weten
Een regel die al vanaf de basisschool aangeleerd wordt. Ook met SEO is dit het geval. Je moet weten of je site geen fouten bevat en op welke woorden bezoekers naar je site komen. Dit doe je met Google Search Console. Deze gratis tool maakt een rapport voor je met al deze gegevens.
Daarnaast zijn meer gegevens altijd handig, om je informatie volledig te krijgen. Met Google Analytics kun je totale verkeer naar je website meten, neemt het toe of neemt het af.

Brink Multimedia Bernheze Google search Console en Analytics

Meer interessante artikelen:

Van gratis advies is nog niemand slechter geworden, neem contact op..

Onze Diensten

We hebben alles in huis om online te gaan in Bernheze en daarbuiten.

Hosting

Zeer snelle en veilige servers zodat uw website en mail optimaal presteren.

Meer....

Design

Een modern design voor uw website die bij u, uw bedrijf of hobby past.

Meer....

360 Media

Scherpe, prachtige en alleszeggende content in de vorm van tekst, foto of video.

Meer....

Streaming

Uw verhaal online houden in een moderne studio of op locatie.

Meer....