Ik wil hoog in Google staan! (Deel 1)

Hoog in Google staan met je nieuwe website, dat is de wens van iedereen die een website heeft. Hoe hoger in Google, hoe eerder je gevonden wordt door jouw doelgroep. Allerlei termen vliegen om je oren. SEO staat bovenaan en jij raakt overtuigd dat SEO voor je site de beste kans is om hoog in de resultaten te komen.

Wat is SEO
Maar wat is SEO eigenlijk? Wat is dat voor term waar iedereen het over heeft? SEO staat voor Search Engine Optimization. Het komt er op neer dat je website zo aangepast wordt dat de zoekmachine hem beter kan lezen en kan in schatten hoe belangrijk je website is. SEO is dus erg belangrijk.

Staar je niet blind op SEO
Allereerst willen we je vertellen dat SEO belangrijk is, maar zeker niet het enige waar je rekening mee moet gaan houden. Het heeft weinig zin om populaire woorden in je website te stoppen, terwijl je onderwerp van je website daar totaal niet mee te maken heeft.

Voorbeeld:
Vroeger werd je website direct hoog ingeschaald als men erotische termen verwerkte in de site. Echter als jouw website gaat over “Puppy Training” dan bereik je jouw doelgroep niet, deze zoeken namelijk niet op erotische termen.

Het is dus belangrijk dat je content maakt dat ook echt te maken heeft met jouw onderwerp. Immers daar zoeken je bezoekers op. Bedenk wat jouw doelgroep wil en niet wat de zoekmachine wil.

SEO bestaat uit
SEO is niet 1 ding wat je moet toepassen, het gaat over verschillende onderdelen:

Content
Content is het allerbelangrijkste van een website. Zonder content heb je geen zoekmachineoptimalisatie.

Technisch
Uw website moet natuurlijk in orde zijn. Als uw website bijvoorbeeld al 10 seconden nodig heeft om in te laden dan is dat niet goed voor uw toeloop van bezoekers en dat telt mee in SEO. Uw website moet veilig zijn en zo zijn er vele technische factoren waar SEO ook naar kijkt.

SEO externe factoren (Off-Site SEO)
Factoren waar je niet meteen invloed op hebt. Zijn er andere sites die bijvoorbeeld naar je site verwijzen? Hoe meer sites (oa sociale media) naar je site verwijzen hoe beter.

 

Volgende keer gaan we verder met: Hoe schrijf je goede content voor SEO.

Brink Multimedia uit Heeswijk-Dinther SEO Search Engine Optimization

Meer interessante artikelen:

Van gratis advies is nog niemand slechter geworden, neem contact op..

Onze Diensten

We hebben alles in huis om online te gaan in Bernheze en daarbuiten.

Hosting

Zeer snelle en veilige servers zodat uw website en mail optimaal presteren.

Meer....

Design

Een modern design voor uw website die bij u, uw bedrijf of hobby past.

Meer....

360 Media

Scherpe, prachtige en alleszeggende content in de vorm van tekst, foto of video.

Meer....

Streaming

Uw verhaal online houden in een moderne studio of op locatie.

Meer....