Brink Multimedia logo Hoed

Help mijn email via WordPress komt niet aan, hoe kan dat?

Je hebt een contactformulier op je Wordpress site staan, maar je krijgt geen meldingen via mail en je klanten geen mail bevestiging. Het ligt aan 1 bestand van je Wordpress site: mailer.php.

De mailer.php-bestand van WordPress kan problemen veroorzaken omdat het gebruik maakt van de interne mailfunctie van PHP, in plaats van een externe SMTP-server. Deze interne mailfunctie kan problemen veroorzaken met betrekking tot leverbaarheid, beveiliging en traceerbaarheid van e-mails.
Een van de grootste problemen met de mailer.php is dat e-mails vaak in de spamfolder van de ontvanger terechtkomen of zelfs helemaal niet worden afgeleverd. Dit komt omdat de interne mailfunctie van PHP niet altijd voldoet aan de standaarden van e-mailleveranciers zoals Google en Yahoo, waardoor deze e-mails als spam worden beschouwd.

Een ander probleem is dat de mailer.php geen authentificatie ondersteunt, waardoor e-mails niet vanaf een specifiek domein verzonden kunnen worden. Dit kan leiden tot e-mails die als spam worden beschouwd of geweigerd worden door de ontvanger. Daarnaast biedt de mailer.php geen mogelijkheid om e-mails te traceren of te volgen, wat voor sommige gebruikers een belangrijk aspect kan zijn. In plaats van de interne mailfunctie van PHP te gebruiken, wordt vaak aangeraden een externe SMTP-server te gebruiken, zoals bijvoorbeeld SMTP Mail Pro. Dit kan problemen met betrekking tot leverbaarheid, beveiliging en traceerbaarheid helpen voorkomen.

SMTP Mail Pro redt WordPress gebruikers

SMTP Mail Pro is een uitgebreide e-mailservice die gebruikers in staat stelt om e-mails op een snelle en efficiënte manier te verzenden en te ontvangen. De service maakt gebruik van het Simple Mail Transfer Protocol (SMTP), dat de standaard is voor het verzenden van e-mails over het internet.

Met SMTP Mail Pro kunnen gebruikers eenvoudig e-mails verzenden vanaf hun eigen domeinnaam, in plaats van vanaf een gratis e-mailservice zoals Gmail of Yahoo. Dit geeft de gebruiker meer professionaliteit en betrouwbaarheid, omdat de e-mails afkomstig zijn van een erkend domein.

De service biedt ook geavanceerde functies zoals automatische antwoorden, afzenderbevestiging en het bijhouden van e-mailstatistieken. Dit stelt gebruikers in staat om effectievere e-mailcampagnes te creëren en de prestaties van deze campagnes te volgen. Verder biedt SMTP Mail Pro ook een hoge mate van beveiliging voor de e-mails van gebruikers, waardoor deze beschermd zijn tegen hackers en andere cyberdreigingen. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die vertrouwelijke informatie via e-mail versturen.

In het algemeen is SMTP Mail Pro een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een professionele, snelle en veilige e-mailservice. Het biedt een breed scala aan functies die zowel particulieren als bedrijven zullen waarderen.