Brink Multimedia logo Hoed

Een 404 pagina wat moet je er mee?

Een 404 pagina is een specifieke webpagina die getoond wordt wanneer een gebruiker een URL probeert te openen die niet beschikbaar is op de website.

Deze pagina geeft aan dat de pagina die de gebruiker zoekt, niet gevonden kan worden. Dit kan gebeuren wanneer een pagina verplaatst of verwijderd is, of wanneer er een typfout in de URL is gemaakt.

De belangrijkheid van een 404 pagina is groot, aangezien een gebruiker die een 404 pagina te zien krijgt, vaak teleurgesteld is en de website zal verlaten. Hierdoor verliest de website mogelijke verkeer en conversies.

Een effectieve 404 pagina kan echter helpen om de gebruiker op de website te houden en hen bijvoorbeeld doorverwijzen naar een andere relevante pagina of ze de mogelijkheid geven om terug te gaan naar de homepage.

Het ontwerp en de inhoud van de 404 pagina zijn ook belangrijk. Het is aan te bevelen om een opvallende en duidelijke boodschap op de pagina te hebben die aangeeft dat de pagina niet beschikbaar is, en om een zoekfunctie of een lijst met populaire pagina’s op de website te bieden.

In feite is een 404 pagina veel meer dan alleen een noodzakelijk element van elke website. Het is een kans om de gebruiker op een positieve manier te verrassen en hen aan te moedigen om verder te blijven rondkijken op de website, zelfs als ze niet de pagina vinden die ze zochten.

In het kort, een goede 404 pagina is een belangrijk onderdeel van de gebruikerservaring op een website en kan bijdragen aan een positieve indruk en aanhoudend verkeer. Als u nog steeds geen effectieve 404 pagina op uw website heeft, overweeg dan om er een te creëren die aan uw behoeften en stijl voldoet.